Opening hours:
Tue–Fri 12–5 PM Sat 12–4 PM Mon–Sun Closed

Anna Zimmerman Holy Armor

Anna Zimmerman (född 1996) tillhör en grupp unga konstnärer vilka håller på att etablera sig på allvar. Född i Norrköping är hon verksam både där och i Stockholm. Till lärosäten där Zimmerman studerat hör, bland annat, Konstfack och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Sin ålder till trots är Zimmerman redan representerad med verk i ett av Sveriges mest prestigefulla samlingar av modern och samtida konst: Norrköpings Konstmuseum. Nu är denna synnerligen begåvade bild- konstnär aktuell med sin publika galleridebut på CFHILL i Stockholm.

Zimmerman arbetar alltsedan 2020 dess uteslutande med figurativa motiv i en avancerad kolteknik. Annas fotorealistiska motiv med unga kvinnor i frasiga blusar med spetskrås och eleganta solfjädrar för tankarna till 1700-talskonstnären Alexander Roslins internationellt hyllade porträtt och stoffmåleri. Som en kontrast till dessa historiska återblickar finner man också i Annas motivkrets unga kvinnor i glänsande skinnjackor och långa lackerade naglar där hennes självklara förankring i sin egen samtid är tydlig.

Annas hantverkskunnande i den komplicerade tekniken med kol på papper är både oerhört tidskrävande och tekniskt utmanande. Det känns därför naturligt att se Anna Zimmerman som efterföljare till fotorealistiska svenska konstnärer som Gunnel Wåhlstrand, Martina Müntzig, Maria Nordin och Karin Broos för att nämna några namnkunniga.

Det är med stor glädje som vi välkomnar Anna Zimmerman till CFHILL.

Anna Zimmerman Holy Armor

.
 October 22, 2023.

Related articles

  • CFHILL

    About CFHILL

    May 16, 2021

  • CFHILL

    Meta Isæus-Berlin As I See It

    January 12, 2023

  • CFHILL

    Meta Isæus-Berlin Återsken

    February 18, 2021

  • CFHILL

    Stefan Andersson & Matilda Haritz Svenson Eldvakt__

    Interview — September 24, 2023